czwartek, 22 marca 2012
LEKKIE OWSIANE PANCAKES
Propozycja śniadaniowa dla dbających o linię. Duża ilość płatków owsianych zaspokoi nawet największy głód, a mała ilość cukru spowoduje, że poczujecie się lekko i zwiewnie. Dodatkowo niewiele z nimi roboty :) Ja zajadałam z dżemem morelowym, ale możecie dodać wszystko na co macie ochotę.
SKŁADNIKI:
pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
łyżka otrębów (dodałam żytnie)
pół szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru
1 jajko
Wszystkie składniki umieścić w jednej misce i dokładnie wymieszać widelcem. Powstanie gęsta masa.
Patelnię rozgrzać z minimalną ilością oleju (ja używam lekko natłuszczonego pędzelka). Nakładać około łyżkę masy i delikatnie spłaszczyć aby nie było za grube. Smażyć z dwóch stron na średnim ogniu aż do zrumienienia się obydwu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami.. lub bez :)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz