niedziela, 27 maja 2012
BISZKOPTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI
Sezon truskawkowy w pełni! Czas na coś lekkiego i pięknie pachnącego czyli biszkoptopodobne ciasto z moimi ulubionymi owocami. Powiem wam szczerze, że znikło niedługo po tym jak je zrobiłam. JEst to chyba jego najlepszą rekomendacją! Domownicy zachwyceni :) Idealne na podwieczorek do herbatki..
SKŁADNIKI:
3 jajka
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mąki
truskawki
Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier, cały czas miksując. Następnie, dodawać kolejno żółtka nie przestając ubijać. Dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wylać do formy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Udekorować truskawkami.
Piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Chyba brakuje w tym przepisie masła/oleju :)
OdpowiedzUsuńbiszkopt nie potrzebuje żadnego tłuszczu!!!!!
OdpowiedzUsuń