niedziela, 5 sierpnia 2012
CIASTECZKA BUDYNIOWE
Powiem Wam tak.. te ciasteczka są NIESAMOWITE! Kruchutkie, waniliowe i dosłownie (niestety...) nie można się od nich oderwać! Polecam na sytuacje awaryjne oraz małe imprezy, na które wypada przygotować jakąś szybką, słodką przekąskę. A jak zostanie... nie zmarnuje się. Amatorów nie zabraknie - obiecuję!
SMACZNEGO:
220g mąki pszennej
120g miękkiego masła
100g cukru
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 żółtka
2 łyżki mleka
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść. Formować w kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać na blaszce.
Piec przez 10-12 minut aż będą lekko rumiane. Po przestudzeniu posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego!
PS: Podziękowania dla Moich Wypieków :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz