wtorek, 3 kwietnia 2012

WYTRAWNE ŚLIMACZKI FRANCUSKIE


Ekspresowy przepis na coś pysznego. Wykonanie zajmuje maksymalnie 20 minut łącznie z pieczeniem. Jest to idealna zakąska dla fanów słonych smaków. Nieco może kaloryczna, ale cóż.. smak cudowny! Podpatrzone na urodzinach koleżanki, a dziś upublicznione :)

SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego, wyciągniętego wcześniej z lodówki
100g boczku
150 g sera żółtego

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem. 
Ciasto francuskie rozłożyć, bardzo delikatnie podsypując mąką. Boczek pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Na przygotowanym cieście ułożyć ser a później boczek. Zawinąć wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Piec mniej więcej 15 minut - ciastka powinny być rumiane!

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz